BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

6. Chughtai Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu (08.05.2017)

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr. Sohail Mahmood ve Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosu Murat Tarman ile  birlikte Pakistan Büyükelçiliği tarafından bu yıl 6.sı gerçekleştirilen Chughtai Sanat Ödül Törenine katıldı.

Pakistanlı sanatçı Abdul Rahman Chughtai'nin ismini taşıyan yarışma bu yıl “Pakistan-Türkiye Kardeşliği ve Türk Mimarisinin Pakistan’daki Yeri”  teması ile Bursa’da gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük;” Pakistan; kardeş dediğimiz bunu samimiyetle yürekten söylediğimiz birkaç ülkeden bir tanesi. Ama bu boş bir söz değildir. Yani uluslararası ilişkilerin nezaketi ile ilgili bir şey değildir. Niye kardeş? Bu derin yürekten gelen sevgi nerden geliyor? Tarihin çok eski dönemlerinde Osmanlı’dan önce Türklerin orada kurduğu devletler vardır, beraber yaşamışlığımız vardır. Kurtuluş savaşında bilirsiniz o hikâyeleri, hatıraları. Pakistan halkı fakirliğine rağmen bizim kurtuluş savaşımıza bileğindeki bileziğini, gerdanlığını, elbisesini satarak katkı vermiştir. Bu basit bir olay değildir. Ama o tarihi birliktelik, o duygu, oradaki bir kadının bileziğini satmasına, oradaki bir babanın elbisesini satmasına yetiyor. Onun için kardeş Pakistan diyoruz. Şimdi iki bayrağa da bakın tabi şekiller biraz farklı ama ikisi de ay yıldız. Aynı ruh dünyasının, aynı gönül dünyasının parçası olduğunu, aynı duyguları yaşadığımızı gösteriyor.

Bugün bu kardeşliği, bu sevgiyi Bursa’da bir daha hatırlamak için güzel bir organizasyondayız. Siz değerli öğrenci kardeşlerim bu vesile ile Pakistan’ı araştırdınız, baktınız, incelediniz, onların kültürünü, duygu dünyasını anladınız. Bu tür yarışmaların, bu tür müsabakaların en önemli faydalarından bir tanesi de budur. Bir resim yapalım diye değil, bunu yapıyorken o ülkenin tarihini, kültürünü de yaşamış oluyorsunuz. Böyle bir imkânı verdiği için Büyükelçimize, Fahri Başkonsolosumuza ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüze siz değerli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr. Sohail Mahmood ise; “Bugün, Pakistan’da Türk Mirası” temalı güzel resimleri yapmış olan Bursa ilinin lise öğrencilerini onurlandırmak için burada toplanmaktan ve bu etkinliği Bursa’da ilk kez düzenlediğimiz için çok mutluyuz. Çok değerli Bursa Valisi Sayın İzzettin Küçük’e ve diğer üst düzey yetkililere bu törene katılımlarından dolayı şükranlarımızı sunarız.

Bugünkü yarışma, dünyaca ünlü minyatürist olan Pakistan’ın seçkin ressamı Abdul Rahman Chughtai’nin adını taşıyan resim yarışmalarının altıncısıdır. Bu yarışmanın tüm katılımcılarını, yeteneklerinden, üstün çabalarından ve derin düşüncelerinden dolayı çok takdir ediyorum. Ödül ve onur belgesi alan öğrencileri tebrik ediyorum. Bu ödülü kazanmaları öğrencilerimizin aileleri, velileri ve okulları için gurur vesilesidir.

Bildiğiniz gibi Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişki; sıcaklığı, samimiyeti ve karşılıklı güveniyle benzersizdir çünkü ortak inanç, kültürel ve dilsel yakınlık ve ortak tarihin sağlam temelleri üzerine kurulmuştur.

2017 yılında Pakistan-Türkiye Diplomatik İlişkilerin 70.yılını kutluyoruz. Umarım birlikte çalışarak Bursa’da daha çok kültürel etkinlik düzenleyerek bu önemli kilometre taşına yakışan bir kutlama yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

Yarışmanın, 3.sü Zeynep Naz Karakaş ödülünü, Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosu Murat Tarman'dan, 2.si Ayşe Betül Mustafaoğlu ödülünü Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr. Sohail Mahmood’tan alırken, 6.Chughtai Resim Yarışması 1.si Eren Uysal ödülünü Bursa Valisi İzzettin Küçük’ten aldı.

  • 6. Chughtai Sanat Ödülleri (08.05.2017)-1.jpg
  • 6. Chughtai Sanat Ödülleri (08.05.2017)-2.jpg
  • 6. Chughtai Sanat Ödülleri (08.05.2017)-3.jpg
  • 6. Chughtai Sanat Ödülleri (08.05.2017)-4.jpg
  • 6. Chughtai Sanat Ödülleri (08.05.2017)-5.jpg
  • 6. Chughtai Sanat Ödülleri (08.05.2017)-6.jpg
 


( http://www.bursa.gov.tr/6-chughtai-sanat-odulleri-sahiplerini-buldu sitesinden 08 Mayıs 2017 tarihinde alınmıştır. )